HomeSite mapIntrebari


                                       

  Cea mai completa oferta a unei gradinita particulare ploiesti, transport asigurat, programe educationale si activitati de recreere variate, totul pentru buna dezvoltarea a copilului tau.
 

 

   

    


  GRADINITA ANGELS este dotata cu camere de supraveghere video.

 

Cum procedam cu un copil gelos ?

(Cum procedam cand a aparut al doilea sau al treilea copil in familie si primul manifesta o gelozie la care nu v-ati fi gandit)

Asa ceva se intampla destul de frecvent, sunt afectati cei mai multi dintre copiii care au fratiori mai mici. Sa-l intelegem pe micul gelos, va rog : este prima schimbare importanta din viata lui, iar senzatia care-l « roade » pe el acum este ca iubirea dumneavoastra s-a impartit, si ca cea ramasa pentru el este mai putina. Dumneavoastra stiti ca nu este adevarat, ii iubiti cu adevarat pe amandoi, sau pe toti trei, totusi, recunoasteti, mai mult de trei sferturi din viata si atentia dumneavoastra le dedicati acum noului venit pe lume. Sau poate nu e chiar un nou-venit, poate are 3 sau 4 anisori deja, dar e cel mai mic sau cea mai mica si are atata nevoie de dumneavoastra !

Da, dar si baietelul sau fetita dumneavoastra mai mare are tot atata nevoie de atentia dumneavoastra ! Sa recunoastem, cel mic va ocupa cu mult mai mult timp, mai multa energie, parca sunteti deja prea obosit ca sa-i mai faca fata si celui mai marisor. Dar nu inseamna ca daca acesta a crescut, nevoile lui emotionale au scazut direct proportional ! In nici un caz ! Poate chiar au mai crescut. Si nu veti fi un parinte corect, si nici unul fericit, daca nu le veti satisface ambilor sau tuturor copiilor dumneavoastra toate nevoile emotionale ! Asta nu inseamna ca daca cel mic are temperatura si varsaturi sa nu va ocupati de el cu toata grija, departe de noi gandul acesta. Inseamna ca, pur si simplu, asa cum acordati iubire si timp celui mai mic, asa trebuie sa acordati si celui mai mare. In mod egal ! Fara nici o concesie, doar cu unele mici ajutoare din partea restului familiei.

Si vreau sa va mai spun ca nu este important ca doar dumneavoastra sa stiti ca aveti multa iubire de dat copilului dumneavoastra mai mare, « gelosului » dumneavoastra : e important ca acesta s-o vada, s-o simta ! Iar, ca in orice relatie importanta, iubirea reiese foarte mult din exprimarea ei explicita, verbala, tandra, si din acordarea de timp.

Acordati-va timp in care sa va jucati cu copilul dumneavoastra mai mare, sa comunicati cu el, sa-i oferiti afectiunea si mangaierile dumneavoastra. Explicati-i fara nervi si fara stres ce inseamna al doilea copil in familie si ca ii iubiti pe amandoi la fel de mult.

Gasiti mici treburi legate de ingrijirea copilului mai mic in care sa-l implicati obligatoriu si pe cel mare.

Gasiti-va timp, faceti-va timp ca dumneavoastra personal sa-l duceti cel putin o data sau de doua ori pe saptamana pe copilul cel mare in parc la joaca, la balet sau la pictura, la una din activitatile lui preferate. Nu lasati aceasta doar in seama bunicilor, a sotului sau a bonei. La asta m-am referit cand am spus ajutor din partea familiei.

La fel de bine poate sa stea bunica o ora si jumatate cu copilul cel mic, fiti sigura ca nu se intampla nimic rau. Chiar daca stiti precis ca nimeni nu-l poate ingriji pe cel mic ca dumneavoastra, ganditi-va ca bunica a mai crescut si ea copii, sau ca taticul poate urma si el cu atentie 2-3 instructiuni de incalzire a biberonului sau schimba hainutele de joaca ale copilului. Fiti sigura ca cei mai multi tatici si bunici sunt dornici sa se implice in cresterea unui copil mic, si pentru ei este o bucurie extraordinara, noi suntem cele care nu le permitem de multe ori.

Dragi mamici, in nici un caz nu cumparati mai multe haine, mai multe jucarii copilului dumneavoastra mai mare si sa-l inchideti in camera lui sperand ca va va lasa timp pentru cel mic ! Ii dati toata viata peste cap ! Nici o jucarie din lume, nici o bona nu va insemna pentru copilul dumneavoastra cat o relatie de calitate cu parintii lui ! Timp de calitate cu parintii lui ! Asta nu inseamna sa-l privati de jucarii pe care oricum i le cumparati inainte, totul e sa simta ca schimbarea in familie nu-l afecteaza cu nimic pe el si ce primea el din partea dumneavoastra. Doar programati-i ceva mai multe activitati interesante, asa cum am spus o parte din ele impreuna cu dumneavoastra, si mici insarcinari legate de ingrijirea celui mic care sa-l faca sa se simta special si util in noua formula a familiei.

Solutia este sa deveniti rapid foarte priceputa in a organiza impartirea sarcinilor pentru fiecare, pentru dumneavoastra, tatic, bunici, si pentru copilul mai mare, si apoi sa acordati timp dumneavoastra personal tuturor : si copilului cel mic, si taticului, timp personal numai pentru dumneavoastra (da, e foarte important) si timp pentru copilul mai mare. Toata lumea are dreptul la atentia, iubirea si timpul dumneavoastra, inclusiv dumneavoastra. Si inclusiv copilul mai mare.